Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

Έχουν περάσει 31 μήνες από την έναρξη αυτού του project και 20 από την επαναλειτουργία του ως Plasticobilism.
Όλο αυτό το διάστημα, δύο πράγματα με ενδιαφέρουν όσο τίποτα. Το πρώτο είναι να εκφραστώ, να πάρω θέση και να αντιδράσω σε όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα. Το δεύτερο είναι να σταθώ αλληλέγγυος απέναντι στους ανθρώπους που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, τα δίκια τους και για μια ζωή με αξιοπρέπεια.
Η αλληλεγγύη είναι ό,τι πιο ανθρώπινο μπορεί να προσφέρει ένας άνθρωπος σε κάποιον άλλο. Το ένιωσα και το γνωρίζω προσωπικά, γιατί την δέχτηκα απλόχερα από ανθρώπους που ούτε καν γνώριζα, όταν η Playmobil κατέβασε τη σελίδα μου.
Σ' αυτή την αλληλεγγύη οφείλεται η επαναλειτουργία και η εξέλιξή της.
Αλλά καλά τα likes, οι κοινοποιήσεις, οι συνεντεύξεις και τα 15 λεπτά δημοσιότητας, νιώθω όμως πως αυτή η όποια δημοσιότητα θα πρέπει να διοχετευτεί στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, στη διάδοση της αλληλεγγύης απέναντί του και στην έμπρακτη εκδήλωση αυτής της αλληλεγγύης.
Για το λόγο αυτό, η σελίδα, παράλληλα με αυτό που είναι μέχρι σήμερα και που θα εξακολουθήσει να είναι, ξεκινάει και καλέσματα αλληλεγγύης που θα χωρίζονται σε δύο πεδία: στην αλληλεγγύη προσφοράς και στην αλληλεγγύη δράσης.
Η αλληλεγγύη προσφοράς θα έχει να κάνει με καλέσματα για δωρεά αίματος, προσφορά χρημάτων, τροφίμων, ρούχων κτλ σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ενώ η αλληλεγγύη δράσης σε καλέσματα σε πορείες, κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις, δράσεις, συμπαραστάσεις σε ανθρώπους που π.χ. κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο από την κατάσχεση των σπιτιών τους.
Τα δύο αυτά πεδία θα συνοδεύονται κάθε φορά από δύο συγκεκριμένες φωτογραφίες (μία για το κάθε πεδίο, τις οποίες παραθέτω), έτσι ώστε να μπορεί κάποιος είτε να ανατρέχει εύκολα σε αυτές είτε να τις αποφεύγει, αν δεν επιθυμεί να συμμετέχει με κάποιον τρόπο.
Τα καλέσματα αλληλεγγύης που θα αναρτώνται θα είναι αυτά που θα στέλνετε εσείς και μόνο στο inbox της σελίδας ή στο email: plasticobilism@gmail.com, αφού στόχος είναι η σελίδα να αποτελέσει και ένα ενεργό δίκτυο επικοινωνίας, κινητοποίησης και αλληλεπίδρασης μεταξύ μας.
Κι αν κάποιοι αναρωτηθούν γιατί να ξεκινήσω μια τέτοια πρωτοβουλία, η απάντηση είναι γιατί ό,τι και να κάνω πάντα νιώθω την αίσθηση ότι μπορώ να κάνω πιο πολλά, πιο σημαντικά, πιο ουσιαστικά. Έστω και ένας άνθρωπος να ωφεληθεί πρακτικά, ακόμη και ελάχιστα, από αυτά τα καλέσματα αλληλεγγύης, θα είναι ειλικρινά ό,τι πιο σπουδαίο θα μπορούσε να προσφέρει αυτή η σελίδα.
Πιστεύω ότι μέσα σ' αυτήν τη ζοφερή κατάσταση που ζούμε, η οποία καθημερινά γίνεται ολοένα και χειρότερη, η μοναδική αχτίδα ελπίδας είναι η αλληλεγγύη.
Είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουμε, είναι ο πρώτος τρόπος για να αντιδράσουμε.
Γιατί η αλληλεγγύη είναι αντίσταση.
Εύχομαι και ελπίζω αυτή η πρωτοβουλία να βρει κάποια ανταπόκριση και, κυρίως, να οδηγήσει σε κάποια θετικά αποτελέσματα για τα μέλη της κοινωνίας μας που το έχουν ανάγκη.
Με τιμή,
Νίκος Παπαδόπουλος
Plasticobilism.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου